• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Curtea de Arbitraj Sportiv a anulat suspendările dictate pentru 28 de sportivi ruși, acuzaţi de dopaj la JO de la Soci

Curtea de Arbitraj Sportiv a anulat suspendările dictate pentru 28 de sportivi ruși, acuzaţi de dopaj la JO de la Soci

There are no translations available.

Curtea de Arbitraj Sportiv a anulat săptămâna trecută suspendările a 28 de sportivi ruşi, acuzaţi că s-ar fi dopat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Sochi, din 2014, informează Mediafax.ro.

Judecătorii ultimei instanţe sportive au decis şi ca rezultatele obţinute de aceştia în urmă cu 4 ani să fie omologate.

Oficialii CAS au anunţat într-o conferinţă de presă că nu au găsit dovezi suficiente pentru a menţine hotărârea Comitetului Internaţional Olimpic(CIO), conform căreia cei 28 de sportivi ar fi participat la un program de dopaj pe scară largă, pus la cale chiar de către oficialii ruşi.

"În ceea ce priveşte aceşti 28 de atleţi, contestaţiile sunt admise, sancţiunile sunt anulate şi rezultatele individuale obţinute în Soci 2014 sunt reintroduse", au declarat oficialii CAS, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Pyeongchang, Coreea de Sud, unde TAS a înfiinţat un birou temporar pentru Jocurile Olimpice de Iarnă ce vor începe luna viitoare.

Rusia a refuzat în mod repetat orice implicare a statului în scandalul dopajului, dezvăluit printr-un raport independent comandat de Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA).