• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Debut la ”Micul Campionat Mondial la judo”

Debut la ”Micul Campionat Mondial la judo”

There are no translations available.

Membrii lotului național de judo Eugen Matveiciuc, Iurie Mocanu (ambii la categoria de greutate până la 90 de kilograme), Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc (ambii la 81 kg) au debutat nereușit la turneul internațional din seria Grand Slam de la Paris (Franța).

Toți au suferit înfrângeri în primele meciuri disputate. Eugen Matveiciuc este campion mondial de cadeți anul trecut, iar Dorin Goțonoagă – campion european Under-23  în 2017. Nicon Zaboroșciuc este premiant la Europenele de juniori în 2016.

La turneu era programată și participarea lui Denis Vieru (66 kg), dar care n-a evoluat din cauza accidentării mâinii stângi suferită în timpul antrenamentului din ajunul deplasării. Conform anrenorilor, el urmează să urmeze tratamente de refacere timp aproximativ două luni. ”Ar fi ideal să revină în sală mai devreme, dar va fi practic imposibil”, a declarat tehnicianul Mihail Ciudin.

Turneul de la Paris este considerat de experți „Micul Campionat Mondial”. La actuala ediție au participat 403 sportivi din 71 de țări. El s-a desfășurat în premieră în 1971.

Cea mai bună evoluție la acest turneu a avut-o în anii precedenți Sergiu Toma (81 kg). El a urcat în 2012 pe treapta a treia a podiumului de premiere. Performerul  are în palmares medalia de argint la Campionatul European  de la Istanbul (2011), distincția de bronz la Campionatul Mondial de la Paris (2012). A reprezentat Republica Moldova până în 2012 după care s-a transferat în Emiratele Arabe Unite. Pentru această țară a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016, Brazilia).