• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various USEFS a cucerit titlul de campioană națională universitară la baschet feminin

USEFS a cucerit titlul de campioană națională universitară la baschet feminin

There are no translations available.

Echipa Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) a devenit ieri, la complexul de sporturi ASEM din capitală, campioană națională universitară la baschet feminin, relatează MOLDPRES.

Din componența formației câștigătoare au făcut parte următoarele jucătoare:Olga Târziman, Margarita Șolopa, Cristina Gontari, Aliona Elisovețchi, Claudia Ciobanu și Cristina Antemeniuc. ”Cele mai bune pe tot parcursul turneului au fost Olga Târziman și Margarita Șolopa, ambele maestre ale sportului, care au contribuit substanțial la obținerea titlului”, a declarta pentru agenție la finele turneului arbitrul principal al competiției, Nona Bondarenco. ”Este o victorie plăcută. Obiectivul nostru este să câștigăm cât mai multe titluri și să contribuim astfel la obținerea primului loc în clasamentul general”, a spus șefa catedrei de jocuri sportive de la USEFS, Elena Morcousov.

Echipa afost pregătită de Alexandru Șestopal.

Campioana a repurtat victorii în toate partidele disputate: 79-36 cu echipa Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), 86-33 cu reprezentativa Universității de Stat de Medicină și Farmaceutică și 67-50 cu selecționata Universității Tehnice din Moldova (UTM), clasată pe locul doi. Locul trei a revenit echipei de la ASEM.

Campionatele naționale universitare au fost blocate un timp din motive de ordin organizatoric și managerial. Ele au fost reluate cu proba baschet feminin. Următoarea este fotbalul în sală, care este programată l complexul de sporturi de la USMF. Turneul va începe pe 20 februariee când va avea loc și deschiderea festivă a Universiadei instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova. Programul competițional include 20 de discipline sportive.