• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Olimpus-85 USEFS a ratat șansa de a deveni campioană națională la handbal

Olimpus-85 USEFS a ratat șansa de a deveni campioană națională la handbal

There are no translations available.

Echipa Olimpus-85 USEFS Chișinău  a pierdut ieri, pe teren propriu (complexul de sporturi Alexia) ultima șansă de a deveni campioană națională la handbal masculin anul curent.

Asta după ce i-a cedat cu scorul 31-42 pretendentei principale la obținerea titlului, PGU-Kartina Tiraspol. Superioritatea oaspeților, ini țial minimală în debutul meciului, a fost finalizată la finele primei reprize cu scorul 18-14. Diferența de 4 goluri ar fi putut lichidată pe tabela de marcaj cu un supraefort, schimbări tactice surprinzătoare pentru echipa- oaspete, fapt ce nu s-a întâmplat. PGU-Kartina s-a impus autoritar în continuare.

Cu aproximativ  zece minute până la fluierul final ea conducea deja cu o diferență de 10 goluri, iar la încheierea partidei a fost înregistrat scorul 42-31 în favoarea oaspeților. Cel mai bun marcator al echipei tiraspolene a fost Alexandru Iudovicenco. El a a înscris 12 goluri. Maxim Șipulin a fost golgheterul echipei-gazdă cu 8 reușite. ”Am învins, pentru că am jucat corect, eficient și în apărare, și în atac”, a declarat pentru agenție la finele meciului antrenorul echipei PGU-Kartina, Alexandru Covalciuc.  ”Oaspeții au repurtat o victorie meritată”, a opinat antrenorul formației Olimpic-85 USEFS Alexandru Boreț.

Secretarul general al Federației Moldovenești de Handbal Nicolae Vizitiu, prezent la meci, a declarat că rezultatul înregistrat este logic. ”Olimpus-85 USEFS a făcut în ajunul campionatului câteva transferuri care i-au slăbit potențialul de joc.  Este necesar să fie  întinerit lotul, dar jucători valoroși de vârsta respectivă sunt foarte puțini”, a opinat oficialul. ”Vom încerca să ne fortificăm, consolidăm lotul, dar titlul de campioană anul curent l-am pierdut deja”, a concluzionat la conferința de presă directorul general al clubului chișinăuian, Alexei Pervanciuc.

PGU-Kartina conduce în clasament cu 30 de puncte acumulate. Olimpus-85 USEFS, ocupanta locului doi, totalizează 24 de puncte. În campionat participă șase formații. Până la încheierea turneului a mai rămas aproximativ o lună.