• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various USEFS e prima și la tenis de masă

USEFS e prima și la tenis de masă

There are no translations available.

Reprezentativa Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) a cuceritla finele săptămânii trecute, la sala specializată a Universității de Stat din Moldova (USM), titlul de campioană națională universitară la tenis de masă în concursurile masculin și feminin.

În componența acesteia au evoluat maeștrii sportului Denis Țerna, Ivan Danilov, Veniamin Dubrovin, Olga Blizneț și Ecaterina Șmâganovscaia, toți multipli campioni naționali. În toate meciurile disputate cu partenerele de întrecere au fost înregistrate scoruri clare în favoarea campioanei.

”Raportul de forțe a fost evident în favoarea noastră, pentru că la USEFS își fac studiile cei mai buni jucători și jucătoare pentru moment în tenisul de masă moldovenesc. Toți au o bogată experiență competițională. Toți au participat anterior la valoroase turnee internaționale. Cu excepția lui Veniamin Dubrovin, toți sunt foști elevi ai Școlii specializate de tenis de masă din Dubăsari”, a declarat pentru agenție antrenorul selecționatei Valeria Grosu, lector la USEFS.

În concursul masculin au concurat nouă echipe. Locul doi a revenit formației USM pentru care au evoluat maeștrii sportului Victor Câssa, Afanasie Mutcoglo și Eugen Coșciug. Pe locul trei s-a clasat lotul Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM) al cărui lider a fost maestrul sportului Gheorghe Litovcenco.

În turneul feminin au concurat șase echipe. Pe locul doi s-a situat reprezentativa de la USM condusă de vicecampioana națională en-titre Ecaterina Jibric. Locul trei a revenit, ca și în concursul masculin, lotului de la ASEM.

Tenisul de masă a fost al treilea din cadrul ediției curente a campionatului național universitar, care a fost reluat după o întrerupere de doi ani. În programul competițional figurează concursuri la 20 de discipline sportive.