• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Sebastian Vettel a câştigat prima cursă a sezonului de Formula 1

Sebastian Vettel a câştigat prima cursă a sezonului de Formula 1

There are no translations available.

Neamţul Sebastian Vettel a început în forţă Campionatul Mondial de Formula 1, câştigând prima etapă după o cursă foarte palpitantă. Vettel l-a depăşit duminică dimineaţă pe rivalul Lewis Hamilton (Marea Britanie) în timpul unei perioade de Safety Car virtual.

Sebastian Vettel (Ferrari) a câştigat Marele Premiu al Australiei, care a avut loc pe circuitul Albert Park din Melbourne. Pilotul german l-a devansat cu 5 secunde pe Lewis Hamilton de la Mercedes, deţinătorul titlului mondial, iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat finlandezul Kimi Raikkonen, coleg cu Vettel la Ferrari.

Momentul decisiv al cursei a fost consemnat în turul 21, atunci când Vettel era al treilea şi a profitat la maximum de o situaţie favorabilă. Monopostul lui Romain Grosjean s-a oprit pe pistă, astfel că a fost activată regula unui Safety Car virtual, ce i-a obligat pe piloţi să parcurgă un tur de circuit într-un interval de timp prestabilit, fără să depăşească.

Imediat, Vettel a reuşit mişcarea câştigătoare în faţa lui Lewis Hamilton, care se oprise deja la boxe. Neamţul a făcut "pit-stopul" pe durata Safety Car-ului virtual, iar o asemenea staţionare durează cu 10 secunde mai puţin decât atunci când maşinile rulează cu viteză maximă. Astfel, Vettel a reintrat în cursă în faţa lui Hamilton şi Raikkonen.

Strategia foarte inspirată i-a adus cvadruplului campion mondial Sebastian Vettel a 48-a victorie şi al 100-lea podium al carierei.