• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Sezon de record pentru Ronnie O'Sullivan

Sezon de record pentru Ronnie O'Sullivan

There are no translations available.

Pentru prima dată într-o carieră de peste 25 de ani, Ronnie O'Sullivan a câştigat cinci turnee de puncte într-un sezon, egalând un record important în snooker. Englezul s-a impus, duminică seară, la Players Championship, pe tărâm galez, după o finală dominată autoritar în faţa lui Shaun Murphy şi încheiată cu scorul de 10-4. 'Racheta' a completat astfel un careu de aşi ai snookerului care se pot lăuda cu o 'chintă' stagională - alături de Stephen Hendry, Mark Selby şi Ding Junhui.

• Chiar dacă în finală nu a reuşit vreun century, Ronnie O'Sullivan a reuşit, per total, cel mai mare break de la Players Championship - 143 de puncte, în jocul patru al semifinalei cu Judd Trump.

• Ronnie O'Sullivan a ajuns la 798.500 lire sterline valoarea premiilor câştigate în sezon - al doilea cel mai mare total din istorie, după Mark Selby. Cu două turnee extrem de bine remunerate rămase de disputat în acest sezon competiţional- China Open şi Campionatul Mondial, 'Racheta' ar putea spulbera recordul de 932.000 de lire sterline stabilit de Selby. Totodată, O'Sullivan poate ataca, la Campionatul Mondial, prima poziţie în clasamentul mondial, deţinută de acelaşi Mark Selby începând cu data de 9 februarie 2015 - scrie site-ul oficial World Snooker.