• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Dorin Bucșa și-a asigurat bronzul la Europenele Under-22

Dorin Bucșa și-a asigurat bronzul la Europenele Under-22

There are no translations available.

Boxerul moldovean Dorin Bucșa (60 kg), originar din Hâncești, și-a asigurat, minimum, medalia de bronz la Campionatul European Under-22, care se desfășoară la Târgu-Jiu (România), relatează MOLDPRES.

El va urca pe podiumul de premiere după ce a repurtat două victorii. Prima a obținut-o în meciul disputat cu Jasim Ljama (Macedonia), iar a doua au a repurtat-o în partida desfășurată cu Murat Yildirim (Germania). În ambele a învins cu scorul 5-0.

Două victorii a înregistrat și coechipierul Mihail Cvasiuc (64 kg), dar conform tragerii la sorți el urma să învingă încă într-un meci pentru a deveni premiant. Ieri Mihail Cvasiuc a suferit înfrângere în meciul disputat cu Lasha Gurui (Georgia) și s-a clasat pe locul cinci. ”El va concura e viitor pe arena internațională doar la categoria de greutate până la 60 de kilograme. Participarea  la cea de până la 64 de kilograme fost o probă, un test. Ea s-a dovedit a fi nereușită”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc al cărui elev este Mihail Cvasiuc.

Astăzi Dorin Bucșa va lupta pentru a schimba bronzul pe argint. Adversarul să în semifinală va fi Hrayr Shahverdyan (Armenia). El este singurul boxer moldovean care a rămas în concurs. Lotul moldovean a fost alcătuit din opt pugiliști.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan din Grimăncăuți (Briceni), care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011), angajat în prezent în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne.