• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various USEFS a desfășurat a 21-a conferință științifică studențească internațională

USEFS a desfășurat a 21-a conferință științifică studențească internațională

There are no translations available.

La Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) s-au  desfășurat astăzi lucrările celei de-a 21-a conferințe științifice studențești internaționale  cu tema ”Problemele actuale ale teoriei și practicii culturii fizice”.

”Nici o societate nu se va dezvolta dacă nu va exista interesul față de știință. Voi sunteți viitorii doctoranzi în medicină sportivă, kinetoterapie, pedagogie, promotori ai axiomei ”O minte sănătoasă într-un corp sănătos””, a subliniat în mesajul de salut adresat  participanților rectorul USEFS, Veaceslav Manolachi. ”Avem o colaborare bună, eficientă cu începere din anul 2000. Pe 27 aprilie vă invităm la noi pentru un schimb de opinii, experiență în acest domeniu ”, a notat doctorul universitar conferențiar la Universitatea din Suceava (România), Elena Vizitiu.

Participanții la conferință au fost împărțiți în următoarele secțiuni de lucru: educația fizică în sistemul de învățământ, teoria și metodologia antrenamentului sportiv, kinetoterapie, management și legislație în sport. ”În cadrul lor au fost prezentat 41 de lucrări. La faza inițială catedrele le-au ales din peste 200 de rapoarte ceea ce constituie un fapt cantitativ îmbucurător”, a remarcat vicepreședintele Comitetului științific organizatoric, Boris Râșneac .

Autorii celor mai bune lucrări prezentate s-au învrednicit de diplome și prime. Laurii premianților au revenit lui Iurie Iasadji (natație), Victoria Stratan (tenis de câmp), Andrei Ignatiev (atletism), Irina Busuioc (catedra teoria și metodica jocurilor), Natalia Șveț (gimnastică), Vladislav Dovganiuc (management), Vasile Luca (catedra limbi moderne), toți  de la USEFS, și Viorica Vârtosu , Anca-Gabriela Silișteanu, ambele de la Universitatea din Suceava.