• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Judocanii Denis Vieru și Dorin Goțonoagă a urcat pe podium la turneul Grand Prix din Antalya

Judocanii Denis Vieru și Dorin Goțonoagă a urcat pe podium la turneul Grand Prix din Antalya

There are no translations available.

Judocanii moldoveni Denis Vieru (66 kg) și Dorin Goțonoagă (81 kg) au cucerit arginttul și, respectiv, bronzul la turneul internațional Grand Prix din seria World Judo Tour, care s-a desfășurat în week end la Antalya (Turcia).

Denis Vieru i-a învins în calea spre podium, în ordine, pe Yerlan Serikzhanov (Kazahstan), Ghassem Nourizaden (Iran), Andraz Jereb (Slovenia), Kherlen Gambold (Mongolia). În meciul final i-a cedat lui Bagrati Niniașhvili (Georgia).”S-a grăbit în această partidă și a greșit”, a opinat antrenorul emerit Mihail Ciudin. Potrivit acestuia, rezultatul final înregistrat este o performanță meritorie. ”Participarea la turneul de la Antalya este prima după o pauză de mai mult de două luni, din cauza unei accidentări. Revenirea pe tatami, deci, este spectaculoasă”, a subliniat tehnicianul.

Denis Vieru este campion european Under-21, multiplu campion național.

Dorin Goțonoagă  a câștigat ieri medalia de bronz. El i-a învins în grupa sa preliminară pe Robin Pacek (Suedia), Magomed Abdulkaghirov (Federația Rusă) și i-a cedat în continuare câștigătorului seriei Tato Grigalashvili (Georgia), intrând în recalificări. În penultima rundă a categoriei, Dorin Goțonoagă l-a învins pe Arso Milic (Muntenegru), iar în disputa pentru distincția de bronz l-a întrecut pe Sukhrob Tursunov (Uzbekistan).

Colegul de echipă Ion Nacu (73 kg) a învins în primul meci, a cedat într-al doilea și a fost eliminat din concurs.

Fondul de premiere al turneului a fost egal cu 100 mii de dolari.

Dorin Goțonoagă (22 de ani) este originar din Hâncești, elev al antrenorilor emeriți din localitate Ilie și Mihail Buiuc. Anul trecut a devenit campion european Under-23. Anul curent a câștigat turneul internațional de la Praga.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.