• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various A fost lansată o carte despre rectorul USEFS

A fost lansată o carte despre rectorul USEFS

There are no translations available.

La Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) a fost lansată cartea ”Monografia unui om mic de statură și mare la fapte” despre rectorul instituției, Veaceslav Manolachi.

Lucrarea redă calea de viață parcursă de protagonist până la vârsta de 60 de ani, eveniment care a avut loc pe 27 martie curent, opiniile mai multor personalități din țară, lumea sportului moldovenesc -  președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, campionii olimpici Tudor Casapu, Sandală Toma-Uriceanu, Doina Melinte, antrenorul emerit Petru Caduc, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu, primul președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Efim Josanu, etc. – despre protagonistul evenimentului.

Moderatorul festivității a fost scriitorul Dragoș Vicol, doctor habilitat în filologie. ”Veaceslav Manolachi este cu certitudine o prezență fascinantă în arealul cultural-educativ-științific-sportiv al Europei, impresionând prin tenacitate, spirit deschis inovației conceptuale, managmentului sportiv performant. În calitatea mea de expert în politici educaționale, menționez faptul Ordinul ”Socrate” se acordă în exclusivitate personalităților notorii de pe mapamond. Procesul de selecție al eventualilor premianți  este unul extrem de complex, laborios și exigent, având la bază aprecierile membrilor Asambleei Europene de Business, for constituit din veritabile somități ale circuitului intelectual internațional”, a subliniat el.

Veaceslav Manolachi este doctor  habilitat, profesor universitar, autor de cărți, Doctor Honoris Causa al următoarelor institute, universități și academii de profil din lume: Seul (Coreea de Sud), Craiova (România), Kiev (Ucraina), Minsk (Belarus), Galaţi (România),  Moscova (Rusia), Bucureşti (România), Smolensk (Rusia), Almatî (Kazahstan), “P. F. Lesgaft”, Sankt Petersburg (Rusia), Erevan (Armenia), Kuban (Rusia), profesor de onoare al Uniunii Academice din Oxford (Marea Britanie). Este cavaler al mai multor distincţii de stat, inclusiv ”Ordinul Republicii”, maestru al sportului la sambo şi judo, Antrenor Emerit al Republicii Moldova, președinte de onoare al Federației Moldovenești de Judo, ctitor la bisericile din satele Zamciogi și Romanești (ambele din raionul Strășeni), mănăstirea ”Sf. Mironosițe Marta și Maria” din satul Hagimus (Căușeni).

Cartea a fost editată într-un tiraj de 250 de exemplare.