• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Doi luptători moldoveni au devenit câștigători ai turneului internațional ”Petko Sirakov-Ivan Iliev”

Doi luptători moldoveni au devenit câștigători ai turneului internațional ”Petko Sirakov-Ivan Iliev”

There are no translations available.

Luptătorii moldoveni de stil liber Maxim Saculțan (65 kg) și Adrian Grosul (79 kg) au cucerit medaliile de aur la turneul internațional ”Petko Sirakov-Ivan Iliev”, Under-23, care s-a desfășurat în orașul Ruse (Bulgaria).

Coechipierul Vitalie Bunici (61 kg) s-a clasat pe locul cinci.

”Am concurat doar cu acești sportivi și cred că rezultatul obținut este bun, fiindcă a fost înregistrat într-o concurență cu reprezentanți ai Bulgariei, Turciei, Georgiei, Kazahstanului și alte țări cu bogate tradiții sportive  la lupte libere. În total au evoluat sportivi din 10 țări”, a declarat ieri pentru agenție antrenorul Ion Vremere, care i-a însoțit pe performeri la turneu. Potrivit lui, concursul a fost un test în vederea participării în iunie curent la Campionatul European, Under-23, care se va desfășura la Istanbul (Turcia). ”A fost o verificare foarte utilă, necesară a forțelor la nivel internațional. Scopul principal urmărit este acumularea experienței competiționale pentru a evolua cu succes la Europenele din anul curent. Dacă se vor găsi mijloace necesare vom mai participa până la ele la vre-un turneu internațional”, a precizat tehnicianul, care activează la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta. El este dublu campion european, medaliat la Campionatul Mondial, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS.

(Reporter I.Robu, editor M.Jantovan)

Imagine de la turneu