• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Republica Moldova va fi reprezentată de 6 judocani la Europene

Republica Moldova va fi reprezentată de 6 judocani la Europene

There are no translations available.

Șase judocani vor apăra culorile sportive ale Republicii Moldova la Campionatul European din anul curent, care-și  va lua startul astăzi la Tel-Aviv (Israel), transmite MOLDPRES.

Din componența lotului național fac parte Denis Vieru, Vadim Bunescu, Ion Nacu, Iulian Pieaticovschi, Nicon Zaboroșciuc și Dorin Goțonoagă. Solicitat să comenteze șansele lor de a obține medalii campionul european și mondial de veterani Viorel Marinescu  a declarat că mult va conta tragerea la sorți. ”Să vedem, în primul rând, dacă sorții le vor fi favorabili”, a opinat el.

Astăzi Denis Vieru și Vadim Bunescu se vor întâlni în runda inaugurală a Europenelor cu Nijat Shikhalzada (Azerbaidjan), respectiv, Daniel Jean (Franța). Ambii concurează la categoria de greutate până la 66 de kilograme.

Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.