• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Ţiriac: "Federer nu se comportă corect”

Ţiriac: "Federer nu se comportă corect”

There are no translations available.

Roger Federer (36 de ani) i-a explicat lui Ion Ţiriac de ce sare peste sezonul de zgură şi nu ia parte la turneul de la Madrid, patronat de miliardarul român în vârstă de 78 de ani.

Ajuns la o vârstă la care organismul nu-i mai permite să joace toate turneele importante dintr-un an, Federer a luat, în 2018, o decizie identică cu cea de anul trecut. În ideea că-şi va păstra energia pentru sezonul de iarbă, unde ţinteşte un nou trofeu la Wimbledon, legendarul elveţian a transmis că nu va juca pe zgură, suprafaţă pe care corpul îi este solicitat mult mai mult. Iar hotărârea sa nu a fost privită cu ochi buni de Ion Ţiriac, care a ţinut să transmită cu un mesaj clar, mai ales că Federer nu va lua parte la turneul de la Madrid: "Roger este indiscutabil cel mai bun jucător de tenis din istorie, dar nu cred că se comportă corect. Nu cred că abordarea lui de a selecta turneele la care participă este una justă. Aşa ceva este inimaginabil în alte sporturi! Cum ar fi ca Lewis Hamilton să meargă doar la 5 Mari Premii de Formula 1, apoi să refuze, că nu mai are chef?", a spus Ţiriac, la începutul lunii aprilie, în SportBild.

Miercuri, Federer a fost întrebat de ce nu se prezintă la turneele importante jucate pe suprafaţa roşie, iar elveţianul i-a răspuns lui Ion Ţiriac: "Nu mai sunt la prima tinereţe, nu mai am 25 de ani. Trebuie să îmi păstrez energia pentru sezonul pe iarbă. Am planuri importante pentru Wimbledon. Îmi place mai mult această suprafaţă decât zgura. Acesta este motivul pentru care nu voi participa la Madrid sau Roland Garros", a transmis cel mai bun jucător de tenis din istorie.