• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Aaron Cook a obținut cea mai înaltă performanță în anul curent

Aaron Cook a obținut cea mai înaltă performanță în anul curent

There are no translations available.

Britanicul naturalizat Aaron Cook a înregistrat în week end la Campionatul European de taekwondo, verisunea olimpică WT, care s-a desfășurat la Kazan (Rusia), cea mai înaltă performanță în 2018 printre sportivii moldoveni, relatează MOLDPRES.

El a câștigat medalia de argint la categoria de greutate până la 80 de kilograme, cedând în finală rusului Maxim Hramțov. În sferturile de finală Aaron Cook l-a învins cu scorul de 26:12 pe francezul Ismael Bouzid, iar în semifinală l-a devansat pe Denys Voronovskyy (Ucraina).

O medalie de bronz a cucerit coechipierul Stepan Dimitrov (58 kg). În aceeași categorie de greutate Serghei Uscov a ocupat locul patru. Ana Ciuchitu s-a clasat pe locul cinci la  categoria de greuate până la 62 de kilogarme. Tatiana Ţâmbălari, Cristin Cilibiu şi Vadim Dimitrov au avut evoluţii modeste, cedând adversarilor în runda inaugurală.

Solicitat  astăzi de agenție să comenteze rezultatele obținute secretarul general al federației naționale de profil, Valentin Conev a declarat că spera ca Aaron Cook să obțină titlul de campion european. ”Am dorit mult ca Aaron Cook să obțină aurul, dar n-a fost să fie. Oricum, și argintul cucerit este o frumoasă performanță. Este de remarcat și medalia de bronz de care s-a învrednicit Stepan Dimitrov, locurile din vecinătatea podiumului de premiere ocupate de Serghei Uscov și Ana Ciuchitu. Eu sper că aceste performanțe vor fi îmbunătățite pe viitor”, a declarat oficialul.

Medalia obținută de Aaron Cook la Campionatul European este a doua în palmaresul său. În 2016 el a cucerit distincția de bronz. Performerul reprezintă Republica Moldova pe arena internațională cu începere din anul 2015. În 2015 și 2017 Asociația Presei Sportive din Moldova l-a desemnat cel mai bun sportiv în țară.