• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Echipa USEFS a cucerit primul loc la campionatul național universitar de atletism

Echipa USEFS a cucerit primul loc la campionatul național universitar de atletism

There are no translations available.

Selecționata Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) s-a situat pe primul loc în clasamentul campionatului național universitar de atletism, concursurile feminin și masculin, care s-a desfășurat la stadionul ”Dinamo”.

”Ea a învins pe merit, pentru că are în componență mulți sportivi valoroși. Cu regret, însă, la actuala ediție nu a fost egalat sau stabilit vreun record național. Oricum, au fost înregistrate rezultate bune. Este de remarcat victoria medaliatului cu bronz la Universiada Mondială  Serghei Marghiev la aruncarea ciocanului, care a învins detașat cu rezultatul 75,65 metri”, a declarat pentru mass-media secretarul general al Federației Sportului Universitar din Moldova, Veaceslav Mârzac.

Echipa USEFS a fost urmată în clasament, în ordine, de reprezentativele masculine de la Universitatea Tehnică din Moldova și Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM). În concursul feminin locul doi i-a revenit lotului de la ASEM, iar trei – echipei de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie.

Astăzi și luat startul turneul de fotbal, iar mâine se va desfășura concursul de natație.

Selecționatele USEFS au mai câștigat concursurile de fotbal în sală, baschet feminin, tenis de masă masculin și feminin, triatlon forță, lupte libere. Programul competițional include 20 de discipline sportive.

Campionatele naționale universitare au fost blocate un timp din motive de ordin organizatoric și managerial. Ele au fost reluate anul curent după alegerea în postul de președinte al FSUM a lui Veaceslav Manolachi, rector al USEFS.