• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Luptătorii moldoveni au încheiat cu trei medalii evoluţiile la Europenele U-23

Luptătorii moldoveni au încheiat cu trei medalii evoluţiile la Europenele U-23

There are no translations available.

Luptătorii moldoveni Vitalie Bunici (61 kg, lupte libere), Alexandru Biciu (63 kg, greco-romane) şi Anastasia Nichita (59 kg, lupte feminine) au revenit de la Campionatul European Under-23, desfăşurat la Istanbul (Turcia), cu trei medalii de argint, relatează MOLDPRES.

„Sincer vorbind, speram la mai mult, dar e bine că a fost îndeplinit planul minim - o medalie. Cel mai curios este că liderul lotului nostru, Maxim Saculţan, i-a cedat în sferturile de finală ale turneului reprezentantului Turciei, pe care anterior l-a învins categoric cu scorul 10-0. Vom trage concluziile necesare din această înfrângere şi vom merge înainte”, a declarat astăzi pentru agenţie, antrenorul Ion Vremere, profesor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv, care a însoţit lotul de lupte libere la campionat.

Alexandru Biciu, după trei victorii repurtate, i-a cedat în finală în turneul de lupte greco-romane campionului european de seniori din anul curent, Mihai Radu Mihuţ (România).

Anastasia Nichita a cucerit al doilea an consecutiv medalia de argint la Campionatul European Under 23. La Istanbul, ea a obținut trei victorii în meciurile disputate cu Kornelija Zaicevaite (Lituania), Nuray Karadag (Turcia) și Olena Kremzer (Ucraina), dar în finală i-a cedat Bilyanei Dudova din Bulgaria (1-3).

Anastasia Nichita este campioană europeană printre cadeți în 2015, campioană europeană de tineret și vicecampioană mondială de tineret în 2016, iar anul trecut a cucerit trei medalii: argint la Europenele U-20, argint la Europenele U-23 și argint la Mondialele de tineret.