• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Leonid Carp şi Victor Mihalachi au câştigat titlul continental la canoe dublu - 500 de metri

Leonid Carp şi Victor Mihalachi au câştigat titlul continental la canoe dublu - 500 de metri

There are no translations available.

După argintul din proba olimpică de canoe dublu 1000 de metri, sportivii români Leonid Carp (Steaua) şi Victor Mihalachi (Dinamo) au cucerit şi medalia de aur la canoe dublu 500 de metri, în cadrul Campionatelor Europene de la Belgrad, desfăşurate pe pista complexului nautic de la Ada Ciganlija.

Cei doi tricolori au parcurs cei 500 de metri ai cursei în 1:38,165, depăşind echipajele Rusiei (P. Petrov - M. Pavlov / 1:38,495) şi Ucrainei (D. Ianchuk - T. MIshchuk / 1:38,985).

Victor Mihalachi este originar din Republica Moldova şi a decis să reprezinte România în urmă cu câţiva ani în urma conflictului cu preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, Nicolae Juravschi. În locul lui, acest a naturalizat canotorii ucraineni Oleg şi Serghei Tarnovschi. Primul a fost depistat dopta la JO de la Rio de Janeiro şi acum îşi ispăşeşte termenul de suspendare.

Tot duminică, fetele de la canoe dublu 500 m, Alexandra Dragomirescu şi Livia Căle s-au clasat pe 6 în finala cursei, iar băieţii de la kaiac 4 (Cosmin Lulciuc, Răzvan Albişoru, Aurelian Ciocan şi Sorin Cical) s-au clasat pe 8 în finala de la 500 de metri.