• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various APSM a făcut bilanțul Olimpiadei tradiționale

APSM a făcut bilanțul Olimpiadei tradiționale

There are no translations available.

Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) a făcut, duminică, la complexul fotbalistic Arena Joma din capitală, bilanțurile Olimpiadei tradiționale, ediția a 19-ea, relatează MOLDPRES.

Două titluri de campion a obținut Arcadie Munteanu de la PRO TV (tenis de câmp și fotbal, executarea loviturilor de departajare). El a mai devenit premiant la badminton (locul doi) și la bowling (locul trei), dar n-a reușit să fie la nivelul evoluțiilor meritorii din anul trecut când a cucerit trei titluri de campion, repetând performanța stabilită de Ion Robu la prima ediție a Olimpiadei, și a devenit premiant încă la trei probe, stabilind astfel un record al competiției.

Recordul său a fost egalat anul curent de  Ion Robu (AIS MOLDPRES), care de asemenea a devenit premiant la șase probe (campion la baschet, locul doi la tenis de masă, joc de dame și natație, locul trei la badminton, tenis de câmp), fixând concomitent o nouă ștachetă: a participat la șase probe și la toate a devenit premiant.

Cel mai în etate participant la Olimpiadă este Ion Andriuță de la Radioul Național, care luna curentă va deveni septuagenar. El s-a clasat pe locul trei în concursul de înot. Debutantul competiției a devenit Gheorghe Lungu de la TVR Moldova, care a devenit campion la bowling și vicecampion la fotbal. ”La ediția viitoare voi participa la mai multe probe”, a declarat el pentru agenție. Cele mai multe titluri de campion la o probă (12, șah) le deține veteranul Petru Brădescu.

Campioni ai Olimpiadei anul curent au mai devenit Ion Buga (badminton), Ivan Kapsamun (tenis de masă), Stas Cernavca (badminton), Eduard Ciobanu (joc de dame).

La festivitate au participat ca invitați de onoare  Constantin Brânză, Mihail Malear și Viorel Marinescu, proaspeți campioni europeni la judo printre veterani (Glasgow, Marea Britanie), care au oferit președintelui APSM Eduard Ciobanu și veteranului Ion Robu un set de whisky scoțian și câte o primă. ”Este o plăcere să mă aflu printre voi, ziariștii sportivi, care reflectați operativ toate evoluțiile performerilor moldoveni, ale noastre”, a declarat Mihail Malear.

Manifestarea a fost consacrată Zilei Internaționale a Jurnalistului Sportiv, care este marcată cu începere din 1994 la 2 iulie în fiecare an.