• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Circa 20 de judocani moldoveni se vor pregăti de Mondiale la tabăra de la Cocieri

Circa 20 de judocani moldoveni se vor pregăti de Mondiale la tabăra de la Cocieri

There are no translations available.

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Circa 20 de judocani vor efectua, în ajunul Campionatului Mondial, un cantonament la tabăra sportivă de pe malul stâng al Nistrului de la Cocieri (Dubăsari), a declarat astăzi într-o conferință de presă antrenorul lotului național, Veaceslav Bacal, relatează MOLDPRES.

”Pregătirile de campionat vor demara joi, 6 septembrie, și vor continua circa două săptămâni. La Mondialele din anul curent vor participa șase judocani moldoveni. În primul rând este vorba despre Denis Vieru, Nicon Zaboroșciuc și Dorin Goțonoagă”, a spus Veaceslav Bacal.

”Mă simt relativ bine, deși am o întindere musculară pe care o tratez în prezent. Am să am un program special de pregătire în funcție de principalii mei adversari la campionat”, a declarat pentru agenție Denis Vieru.

Denis Vieru este campion european Under-21, iar Dorin Goțonoagă este campion european Under-23. Anul curent ei au devenit premianți la turneele internaționale de la Antalya, Budapesta, Praga, Antalya și Belgrad. Nicon Zaboroșciuc este premiant la Europenele de juniori, iar recent s-a situat pe locul 5 la turneul internațional de la Minsk.

Campionatul Mondial se va desfășura la Baku (Azerbaidjan) în perioada 20-27 septembrie.

Trei judocani moldoveni au cucerit până în prezent medalii la Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris).