• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Radu Albot a stabilit o nouă performanţă în istoria sportului moldovenesc

Radu Albot a stabilit o nouă performanţă în istoria sportului moldovenesc

There are no translations available.

Tenismanul moldovean Radu Albot a realizat ieri la turneul de Mare Slam US Open de la New York o nouă performanţă în istoria sportului moldovenesc, calificându-se în semifinala probei de dublu masculin, relatează MOLDPRES.

El a învins împreună cu tunisianul Malek Jaziri, în sferturile competiţiei, cu scorul 2-0 (7-5, 6-4) perechea britanico-braziliană Jamie Murray-Bruno Soares. „Radu Albot şi Malek Jaziri au oferit spectatorilor în ziua a zecea de concurs surpriza prin victoria obţinută în faţa campionilor ediţiei 2016, Jamie Murray-Bruno Soares, demonstrând cel mai frumos tenis”, scrie astăzi site-ul turneului.

În semifinalele turneului duetul moldo-tunisian se va întâlni cu tandemul polonez-brazilian Lukas Kubot-Marcelo Melo. Partida este programată pentru mâine, 7 septembrie.

La individual Radu Albot a fost învins în primul tur în patru seturi în patru seturi (7-5, 2-6, 6-4, 6-2) de australianul Nick Kyrgios.

Radu Albot se situează în prezent pe locul 95 în clasamentul ATP, iar cea mai bună plasare în ierarhia mondială – poziția a 81-a – a avut-o la 17 aprilie 2017. La dublu masculin el ocupă poziţia a 93-a, iar cea mai bună clasare – locul 68 – a înregistrat-o pe 22 iunie 2015.

Radu Albot (28 de ani) este cel mai bun tenisman moldovean. În cariera sa a obținut titlul de campion european Under-16, a câștigat 14 turnee Futures și 6 Challenger. Anul curent a promovat în faza a treia, în premieră, la turneul de Mare Slam de la Wimbledon. Este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.