• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Radu Albot a repurtat trei victorii la turneul ATP Moselle Open

Radu Albot a repurtat trei victorii la turneul ATP Moselle Open

There are no translations available.

Tenismanul moldovean Radu Albot a obținut trei victorii la turneul internațional din seria ATP Moselle Open de la Metz (Franța).

El i-a învins, în ordine, pe Marton Fucsovics (Ungaria, 6-3,6-2), Pierre-Hugues Herbert (Franța, 6-3, 6-4), Ricardas Berankis (Lituania, 7-6, 6-4) și s-a calificat ieri în semifinala competițieiunde i-a cedat (1-6,3-6) lui Jiles Simon din Franța. .

Radu Albot a declarat în ajunul deplasării la concurs că, după Moselle Open, va participa la un turneu în  China. ”Am să mai evoluez în China. În funcție de situație, oferte, timp liber, este posibil să concurez chiar la două turnee. Apoi, în decembrie, voi începe pregătirile de sezonul din 2019. În ultimii trei ani am efectuat în acest sens cantonamente în SUA. Îmi place acolo, anul curent de asemenea mă voi antrena în Statele Unite”, a spus tenismanul.

Radu Albot (28 de ani) este campion european Under-16, cel mai bun jucător moldovean de tenis din toate timpurile. El este câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, la simplu, și 15 la dublu, câștigător al turneelor Challengers de la Fergana (Uzbekistan, 2013), Kolkata (India, 2015), Furth (Germania, 2016), Poznan (Polonia, 2016), Shenzhen (China, 2017). A învins la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015) în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).

Anul curent s-a calificat, în premieră,  în turul trei la turneul de Mare Slam de la Wimbledon și a devenit semifinalist la US Open în pereche cu tunisianul Malek Jaziri.