• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Maratonul de la Chişinău a reunit peste 18.000 de participanţi

Maratonul de la Chişinău a reunit peste 18.000 de participanţi

There are no translations available.

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Maratonul de la Chişinău, desfăşurat ieri, a reunit aproximativ 18.000 de participanţi din peste 50 de ţări, relatează MOLDPRES.

Competiţia s-a desfășurat de la ora 8 dimineaţă până spre seară (ora 17.00) la diferite distanţe şi categorii de vârstă, inclusiv curse rezervate sportivilor cu dizabiltăţi locomotorii.

Câştigător la cea mai prestigioasă probă din cadrul concursului – distanţa clasică de 42 kilometri şi 195 de metri - a devenit  kenianul Benjamin Kiprop. El a învins stabilind şi un record al maratonului - 2 ore şi 16,38 minute. „A fost o plăcere să concurez şi la Chişinău”, a declarat învingătorul pentru mass-media după încheierea cursei, care călătoreşte timp de mai mulţi ani prin lume şi participă la diferite maratoane.

Învingători la celelalte curse din programul competiţional au devenit: Vladislav Ivancenco şi Mihaela Botnari (distanţa de 5 km), Petru Chiriac, Daniela Ciocan (10 km), Maxim Răileanu, Ecaterina Carmanenco (21 km), Irina Maşnâk (42,195 km). La proba rezervată sportivilor în scaune rulante, pe primele locuri s-au clasat: Alexandru Marţinchevici (10 km). La categoria handbike, aceeaşi distanţă, primul la finiş a fost Cătălin Petroşan. La distanţa de 21 km proba maraton for oll, cei mai buni au fost Anatol Bardji şi Nadejda Dmitriuc. Câștigătorii cursei de 42 km au devenit Ilie Ştefârţă şi Natalia Sobcinscaia.

„Competiţia a fost, indiscutabil, un succes”, a declarat pentru mass-media Dmitri Voloşin, unul dintre organizatorii principali ai acesteia. Fondul de premiere al concursului a fost de 100.000 de lei. Maratonul de la Chişinău s-a desfăşurat a patra oară.