• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Victor Sterpu a obţinut bronzul la turneul Grand Prix din Olanda

Victor Sterpu a obţinut bronzul la turneul Grand Prix din Olanda

There are no translations available.

Judocanul moldovean Victor Sterpu s-a clasat pe locul trei la turneul internaţional Grand Prix de la Haaga (Olanda), încheiat ieri.

El i-a învins în faza preliminară pe Alexander Turner (SUA), Guillaume Chaine (Franţa), premiant al turneelor internaţionale de la Dusseldorf, Tyimen, Odivelas, după care i-a cedat germanului Anthony Zingg, promovând în recalificări. În această etapă i-a învins pe Miklos Ungvari (Ungaria), vicecampion olimpic la Londra şi pe Eduardo Barbosa (Brazlia, în prelungiri), campion al Jocurilor Panamericane,  şi a devenit, în premieră în cariera sa, medaliat la un turneu Grand Prix.

Coechipierul Denis Vieru (66 kg) s-a clasat pe locul cinci. La turneu au mai participat Vadim Bunescu (66 kg), Iulian Peaticovschi (73 kg), Dorin Goţonoagă, Nicon Zaboroşciuc, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme.

„Sunt bucuros că Victor Sterpu a devenit premiant, iar Denis Vieru a luptat pentru o medalie în recalificări. Apreciez pozitiv şi evoluţiile celorlalţi membri ai lotului. Mulţumesc antrenorilor care i-au pregătit, Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Culturii, Federaţiei naţionale pentru sprijinul acordat ca să participăm la turneu”, a declarat pentru mass-media secretarul general al Federaţiei de profil, Valeriu Duminică, care a însoţit lotul la competiţie.

Turneul de la Haaga a reunit 412 participanţi din 62 de ţări de pe 4 continente. Victor Sterpu (19 ani) a ocupat anul curent locul cinci la Campionatul Mondial de juniori şi a devenit premiant la etapele Cupei Europene de juniori, desfăşurate la Cluj-Napoca şi Sarajevo. Premianţi la turneele Grand Prix au mai devenit anul curent şi coechipierii Denis Vieru, Dorin Goţonoagă.