• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Maxim Saculțan a obținut bronzul la Mondialele U-23, fiind accidentat

Maxim Saculțan a obținut bronzul la Mondialele U-23, fiind accidentat

There are no translations available.

Luptătorul moldovean de stil liber Maxim Saculțan (65 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial Under-23 de la București (România), fiind accidentat chiar la startul turneului.

El a suferit o întindere a ligamentelor genunchiului stâng și a fost obligat să concureze bandajat la picior sub supravegherea nemijlocită a medicului competiției. ”Am forțat încălzirea în ajunul primului meci. Gândul inițial a fost să abandonez turneul. Am ținut, însă, un mic sfat cu antrenorii echipei, am bandajat strâns piciorul și am luptat așa în prima zi de concurs, străduindu-mă să nu-l solicit în timpul desfășurării  meciurilor. Am învins în prima partidă disputată cu Elbrus Chertkoev (Slovacia), dar cu piciorul deja umflat vizibil am cedat în meciul al doilea finalistului Ali Rahimzade din Azerbaidjan. Dar, chiar dacă am pierdut, urma să lupt a doua zi în recalificări pentru medalia de bronz”, s-a confesionat premiantul.

”Am dormit prost. De fapt, mai mult m-am zvârcolit în pat toată noaptea. Dimineața durerea de la picior s-a intețit și am decis din nou să părăsesc turneul. Iarăși facem un mic sfat cu stafful tehnic. Decidem, până la urmă, să luptăm pentru medalie, dar după starea în care am să mă aflu, simt în urma administrării unei injecții pentru amorțirea piciorului. Parcă a fost, peste puțin timp, bine, am legat din nou piciorul și am ieșit la luptă. Cu greu am învins în ambele meciuri programate și am cucerit medalia multrâvnită”, a declarat Maxim Saculțan.

Învinșii săi în a doua zi de concurs au fost Dillon Willams (Canada) și Roman Asharin (Ungaria). ”Meciul cu canadianul a fost cel mai dificil la campionat. A fost necesar un supraefort pentru a câștiga”, a mai adaugat performerul.

Maxim Saculțan este originar dintr-o familie de luptători. Tatăl, Ion a practicat luptele în tinerețe. Fratele mai mare, Ianic este maestru al sportului, a fost campion național. Fratele Vadim este, de asemenea, maestru al sportului, campion național. ”Acest fapt mă încurajează, mobilizează mereu”, a notat medaliatul.

Distincția obținută este prima în cariera sa la Campionatele Mondiale. La precedentele ediții, rezervate cadeților, juniorilor, s-a situat mereu în vecinătatea podiumului de premiere. Maxim Saculțan este campion național în 2016 și campion al Germaniei anul trecut cu clubul KSV Ispringen. A fost lansat în sportul de performanță la Liceul Republican cu Profil Sportiv de antrenorii Boris Sava și Nicolae Scurtul. Actualmente este pregătit de Ruslan Bodișteanu.

Imagine cu Maxim Saculțan.