• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Petru Caduc, omul pe care trebuie să-l respecte în mod deosebit şi toţi antrenorii din ţară

Petru Caduc, omul pe care trebuie să-l respecte în mod deosebit şi toţi antrenorii din ţară

There are no translations available.

Antrenorii care au pregătit sportivi medaliați la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale sau Europene, vor primi o indemnizație pe viață, care va fi achitată lunar, potrivit unei inițiative legislative care prevede completarea Legii cu privire la cultura fizică și sport, avizată pozitiv de către Guvern, informează MOLDPRES.

Conform noilor prevederi, de indemnizație vor beneficia antrenorii care au atins vârsta de pensionare, au un stagiu de activitate de cel puțin 20 de ani și au pregătit în ultimii 4 ani discipoli care au obținut performanțe remarcabile pe plan internațional. Noile reglementări se referă inclusiv la persoanele care au activat în calitate de antrenori ai echipelor sportive ale fostei URSS. În prezent, sunt aproximativ 10 antrenori care întrunesc condițiile menționate și vor beneficia de indemnizație.

Mărimea acesteia va fi stabilită diferențiat, în funcție de nivelul performanței sportivilor antrenați. Spre exemplu, pentru medalia de aur obținută la Jocurile Olimpice, suma achitată antrenorului va ajunge până la un salariu mediu pe economie.

Costurile necesare pentru implementarea proiectului sunt de circa 550 mii de lei anual -  banii vor fi alocați din bugetul de stat. Documentul urmează a fi prezentat spre examinare și aprobare parlamentului.

Liderul contoversat al mişcării olimpice din ţară, N.J,, cel care încearcă acum să iasă basma curată din mai multe afaceri dubioase, trecându-i totalmente cu vederea pe antrenori atunci când a insistat să fie revăzută renta viageră a performerilor. Despre cei care îi descoperă, educă, lansează  a uitat. Dar unde si când un campion poate deveni de unul singur? Probabil, doar în mintea lui luminată.

Însă, există în ţara asta un om care luptă până la capăt pentru drepturile sale. S-a bătut, practic, de unul singur multă vreme ca să fie şi la noi aşa cum e în toată lumea civilizată. Anul curent după o întrevedere cu un lider de la PDM problema, în sfârşit, s-a rezolvat. Istoria luptei sale pentru dreptate, adevăr, dacă îi interesează pe unii colegi de breaslă, o pot afla detaliat de la dumnealui. Asta, pur şi simplu, spre cunoştinţa lor.