• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various USEFS, campioană naţională universitară la baschet masculin

USEFS, campioană naţională universitară la baschet masculin

There are no translations available.

Selecţionata Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS) a obţinut, cu un scor la limită (69-68), în ultimele secunde, titlul de campioană naţională universitară la baschet masculin.

Ea a fost condusă, practic, pe toată durata partidei finale disputată cu reprezentativa Universității de Studii Politice și Economice: 11-0 la startul întâlnirii, 42-34 la pauza mare, 60-56, 66-62 când până la fluierul final mai rămăseseră aproximativ două minute. În această situaţie antrenorul echipei USEFS Alexandru Șestopal solicită un ultim time-aut, face indicațiile de rigoare și răsturnarea spectaculoasă de situație, scor se produce: urmează egalarea (66-66) după care scorul evoluează caleidoscopic în modul următor: 66-68, 67-68 și aruncarea de 2 puncte în ultimele secunde, victorioasă pentru echipa USEFS. Scor final, 69-68 în favoarea ei.

„Baschetul se joacă 40 de minute. Decisive sunt, în fond, ultimele două runde. Băieţii au respectat cu stricteţe toate indicaţiile date, au luptat exemplar şi am învins”, astfel a comentat pentru agenţie victoria repurtată antrenorul Alexandru Şestopal.

Campioana a evoluat în următoarea componenţă: Egor Nistor, Nicolae Cojuhari, Nichita Ştirbu, Victor Legoşin, Constantin Cvartenco, Alexandru vreme, Denis Melniciuc, Igor Vrabie, Vladimir Martînov.

În disputa pentru locul trei s-au întâlnit selecționatele Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM) și Universității Tehnice din Moldova. ”Academicienii” au  avut un start bun (9-5), au condus mereu la scor (27-22, 37-26) și au încheiat partida în favoarea lor cu scorul final 65-50. O contribuție considerabilă la obținerea  victoriei și-au adus, în special, frații Artur și Alexandru Tonciu, Petru Liulenov, care au făcut o adevărată risipă de energie și au excelat prin aruncări de trei puncte la coș, de la distanță. Antrenorul echipei ASEM, Vasile Scutelnic a declarat că, de fapt, elevii săi meritau să joace în finală. „Lipsa în lot a unui pivot şi-a spus cuvântul, s-a răsfrânt negativ asupra evoluţiei la turneu. Dacă l-am fi avut am fi jucat în finală. Oricum, este bine că ne-am clsat în premieră şi pe locul trei”, a spus tehnicianul.

La turneu au participat echipe de la şapte instituţii de învăţământ superior din ţară. Pe 6 decembrie se va desfăşura turneul de trântă, penultimul din cadrul programului competiţional, iar la 11-12 decembrie va avea loc concursul de badminton. Calendarul a inclus 20 de discipline sportive. Federaţia Sportului Universitar din Moldova va desfăşura festivitatea de premiere pe 13 decembrie la USEFS.

În imagine: campioana