• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Turneul de trântă „Constantin Moraru” a reunit şi 9 medaliaţi la Europenele de juniori (lupte libere)

Turneul de trântă „Constantin Moraru” a reunit şi 9 medaliaţi la Europenele de juniori (lupte libere)

There are no translations available.

Turneul de trântă „Constantin Moraru”, încheiat ieri la Hânceşti, a reunit şi nouă medaliaţi la Europenele de juniori la lupte libere, dar numai trei dintre ei au devenit câştigători.

Asta pentru că la unele categorii de greutate au concurat câte doi-trei dintre ei. De exemplu, la categoria de până la 70 kilograme, în afară de câştigătorul Ştefan Tonu (Hânceşti) au mai evoluat încă doi premianţi: Petru Iovu şi Vitalie Bunici, cărora le-au revenit locurile următoare pe podiumul de premiere. „A fost cea mai competitivă categorie de greutate. Lupta pentru titlul de campion a fost, cu adevărat, acerbă, dar arbitrajul a fost la nivel şi totul a fost pe dreptate, cinstit”, a declarat antrenorul Dumitru Sava din Fundul Galbenei (Hânceşti), care a prezentat la turneu câţiva participanţi.

În celelalte categorii de greutate câştigători au devenit: Ion Aramă (60 kg), Ştefan Cebotaru (65 kg), Nicolae Lesnicov (75 kg), toţi din Cimişlia, Andrian Grosu (comuna Stăuceni), Gheorghe Erhan (Hânceşti). „A fost un turneu pe nota 10”, a declarat Alexei Postolache, arbitrul principal al campionatului.

Moderatorul competiţiei a fost omul de afaceri Valentin Bodişteanu, maestru al sportului la lupte libere şi trântă, renumit prin faptul că în cariera sa a câştigat şi aproximativ 50 de berbeci la turneele republicane de trântă.

Preşedintele raionului Hânceşti, Ghenadie Buza a oferit premianţilor în fiecare categorie de greutate câte 1000, 500 şi 300 de lei. „Aş vrea să subliniez şi faptul că omul de afaceri din localitate, Vasile Colţa, prezent la competiţie, a promis un fond de premiere în sumă de 50 mii de lei la viitorul  turneu”, a informat preşedintele Federaţiei naţionale de trântă, Sergiu Busuioc.

Ediţia din anul curent a fost a 16-ea. Ea a fost consacrată primului maestru al sportului la trântă din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească Constantin Moraru, multiplu campion naţional, originar din Nemţeni (Hânceşti) în vârstă actualmente de 70 de ani. Acesta a fost prezent la campionat cu un grup de susţinători de la baştină. La Hânceşti sunt organizate în fiecare an turnee consacrate luptătorilor de stil liber, greco-roman, judo şi trântă.

Campionatul naţional la trântă din anul curent se va desfăşura pe 15 decembrie la Centru Naţional de pregătire a loturilor naţionale.