• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Patru chişinăuieni au devenit campioni ai României la şah pe echipe

Patru chişinăuieni au devenit campioni ai României la şah pe echipe

There are no translations available.

Marii maeştri internaţionali la şah Viorel Iordăchescu, Dumitru Svetuşchin, Vladislav Nevednicii și Irina Bulmaga, originari din Chişinău, dar care reprezintă România pe arena internaţională, au devenit campioni ai acestei ţări anul curent în concursul pe echipe, evoluând pentru clubul Poli Aqua Carpatica Iaşi, transmite MOLDPRES.

Superliga campionatului naţional pe echipe s-a desfăşurat în perioada 24 noiembrie-2 decembrie la staţiunea Sovata.

Dumitru Svetuşchin a obţinut cel mai bun rezultat printre coechipieri – 7 puncte din 8 posibile cu performanţa ELO egală cu 2774 puncte.

Viorel Iordăchescu şi Vladislav Nevidnicii au acumulat câte 6.5 puncte fiecare, contribuind, de asemenea, esenţial la obţinerea victoriei.

“Sunt bucuros. Încerc un sentiment de mândrie şi pentru evoluţia în campionat a chişinăuianului Andrei Macovei, care cu 6 puncte din 9 posibile a îndeplinit primul normativ de mare maestru”, a declarat pentru mass-media Dumitru Svetuşchin.

Echipa feminină a clubului Poli Aqua Carpatica Iaşi, la care este legitimată Irina Bulmaga, a cucerit al patrulea an consecutiv titlul de campioană.

În lista performanţelor înregistrate de şahiştii moldoveni mai figurează îndeplinirea a celei de-a doua norme de maestru internaţional de Ivan Sciţco (15 ani) la Olimpiada Mondială de juniori de la Konya (Turcia) şi de Nichita Morozov (17 ani) la turneele Lorca Open și Roquetas del Mar Open (Spania). Cel mai bun şahist moldovean este marele maestru Viorel Bologan. Viorel Iordăchescu ocupă locul doi în acest top, iar Dumitru Svetuşchin este clasat pe poziţia a treia.