• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various APSM a marcat 25 de ani de la fondare şi i-a nominalizat pe cei mai buni performeri ai anului 2018

APSM a marcat 25 de ani de la fondare şi i-a nominalizat pe cei mai buni performeri ai anului 2018

There are no translations available.

Asociaţia Presei Sportive din Moldova (APSM) a marcat ieri într-un restaurant din capitală un sfert de veac de la înfiinţare, nominalizându-i concomitent pe cei mai buni performeri ai anului ce se încheie, relatează MOLDPRES.

Cel mai bun sportiv în 2018 a devenit, în opinia ziariştilor sportivi, luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu, care a cucerit anul curent în premieră în istoria sportului moldovenesc titlul de vicecampion mondial. „Am obţinut acest succes datorită întregii echipe”, a subliniat el în alocuţiunea rostită. Pe locul doi s-a situat Aaron Cook (taekwondo), care a fost urmat de Dan Olaru (tir cu arcul), Donior Islamov (lupte greco-romane), Stepan Dimitrov (taekwondo), Anastasia Nichita (lupte libere), Radu Albot (tenis), Zalina Marghiev (atletism), Daniel Cataraga (lupte greco-romane), Dumitru Galagoţ (box).

Cel mai bun antrenor a fost ales Mihail Cucu, care pregăteşte echipa naţională de lupte greco-romane. Cel mai bun tânăr sportiv a fost desemnat luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guţu, campion al Jocurilor Olimpice de tineret.

„Victor Ciobanu va beneficia de un premiu special, coordonat cu doleanţele sale, dar şi cu posibilităţile noastre. El include, printre altele, şi un bilet avia tur-retur în orice ţară va dori, dreptul de a pleca şi sosi la aeroportul din Chişinău din zona VIP”, a declarat partenerul general al APSM, Petru Jardan, unul dintre susţinătorii principali ai clubului de fotbal Milsami Orhei.

„Mizăm pe o colaborare corectă, fructuoasă şi pe viitor”, a remarcat în mesajul de salut adresat asistenţei Secretarul de Stat la Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Radu Rebeja. „Sper să revin la Chişinău şi cu ocazia jubileului de 50 de ani al APSM”, a spus preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive din Europa, Charles Camenzuli, invitatul de onoare la festivitate. ”Sunteţi puţini, dar buni, competitivi”, a opinat consilierul prezidenţial Corneliu Popovici. „Fără presă lumea nu ne-ar cunoaşte”, a notat președintele Federaţiei Sportului Universitar din Moldova, Veaceslav Manolachi. „A fost o plăcere să dirijez în urmă cu câţiva ani activitatea APSM”, a relevat ex-preşedintele ei Vladimir Colesnicenco. Un mesaj de salut video a adresat celor prezenţi la manifestare  un alt fost preşedinte al APSM, Valeriu Rogozenco, stabilit în România.

APSM s-a numit inițial Uniunea Ziariştilor Sportivi din Moldova, fiind condusă de Serghei Krasotkin. Apoi ea a devenit Liga Ziariştilor din Moldova, APSM. La cârma ei s-au mai aflat în continuare Alexei Ciubaşenco, Dumitru Coval, Valeriu Rogozenco, Ion Robu (câteva luni), Nicolae Buceaţchi, Vladimir Colesnicenco. În prezent este condusă de Eduard Ciobanu. Un grup de cronicari sportivi au fost distinşi la festivitate cu Diplome de Onoare ale Guvernului și Preşedinţiei, prime.