• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Radu Albot a fost eliminat din concurs la Australian Open

Radu Albot a fost eliminat din concurs la Australian Open

There are no translations available.

Tenismanul moldovean Radu Albot a fost eliminat din concurs astăzi în turul doi al turneului Australian Open, care se desfăşoară la Melbourne, relatează MOLDPRES.

El i-a cedat în trei seturi (1-6, 6-7, 3-6) spaniolului Fernando Verdasco, numărul 26 mondial. Jucătorul moldovean ocupă locul 98 în această ierarhie.

Radu Albot a cedat clar în primul set, nereuşind să se acomodeze la stilul de joc al partenerului de întrecere, care este stângaci. În cel de-al doilea set a fost o luptă egală, care s-a menţinut până în final şi soarta acestuia a fost decisă la tie-break, la care rivalul său a fost mai bun. A urmat un duel în aceeaşi manieră echilibrată şi în setul al treilea, până la scorul 3-4, când Radu Albot şi-a purtat adversarul de trei ori în toate colţurile terenului de joc, dar la faza decisivă (minge scurtă lângă fileu), când totul depindea doar de el, a greşit de fiecare dată elementar. La ultima, de ciudă, fiind copleşit de emoţii, a trântit racheta jos, fapt rar întâlnit în cariera sa. Conform regulamentului, el urmează să fie penalizat pentru această ieşire nervoasă.

Radu Albot a ajuns, în premieră în cariera sa, în turul doi la Australian Open. În faza inaugurală a competiţiei, el l-a învins în patru seturi pe americanul Michael Mmox. Prin această optică şi faptul că i-a cedat în turul doi unui jucător cotat mai înalt, evoluţia sa a fost considerată de comentatorii de la Eurosport ca una bună.

Radu Albot a fost inclus anul trecut în Top-10 al celor mai buni sportivi moldoveni atât de Asociația Presei Sportive din Moldova, precum și de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Asta, în mare măsură, datorită calificării în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, și în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot (29 de ani) este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu; învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).