• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Lotul național de judo a efectuat un cantonament în Austria

Lotul național de judo a efectuat un cantonament în Austria

There are no translations available.

Lotul național de judo masculin a revenit astăzi în țară din Austria unde a efectuat timp de nouă zile un cantonament în localitatea montană Mittersill, transmite MOLDPRES.

”A fost o pregătire de zile mari, aș spune chiar de aur, pentru că în pofida timpului neprielnic (zăpezile abundente) am beneficiat de condiții ideale de antrenament. În localitatea respectivă au venit circa 1100 de sportivi din diferite țări cu tradiții frumoase în judo: Japonia, Franța, Rusia…. Deci, am avut parteneri de antrenamente foarte valoroși și faptul ca atare s-a răsfrânt foarte pozitiv. Sper să avem evoluții bune, pe măsura așteptărilor, după această pregătire”, a declarat pentru agenție antrenorul lotului național Veaceslav Bacal.

În cantonamentul din Austria s-au aflat Denis Vieru, Nicon Zaboroșciuc, Dorin Goțonoagă, Vadim Bunescu, Victor Sterpu, Nicolae Marchitan, Adelin Rusu ș.a. - în total nouă judocani.

Potrivit lui Veaceslav Bacal, programul competițional din anul curent include participarea la 4 turnee din seria Grand Slam. ”Intenționăm să participăm la marile turnee internaționale de la Paris, Dusseldorf, Ekaterinburg și Baku. Dorim să obținem la ele punctaj maxim, fapt ce ne-ar permite să întrăm în posesia biletelor de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020). Acesta-i principalul obiectiv stabilit pentru anul curent. De asemenea, vom participa la Jocurile Olimpice Europene (Minsk) din vara acestui an, unde de asemenea dorim să avem evoluții meritorii”, a adăugat tehnicianul.

Cantonamentul recent a fost primul efectuat anul curent. Următorul se va desfășura la Antalya (Turcia).

Cel mai bine situat în clasamentul mondial în prezent este Denis Vieru (locul 15). Ceilalţi membri ai lotului naţional se situează în ierarhie pe următoarele locuri: Dorin Goţonoagă (81 kg) – poziţia a 43-a, Victor Sterpu (73 kg) – treapta a 56-a, Vadim Bunescu (66 kg) – locul 79. „Obiectivul nostru este ca doi-trei dintre ei să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020)”, a spus secretarul general al Federaţiei Moldoveneşti de Judo, Valeriu Duminică.

La Olimpiadă sunt admişi cei mai buni 32 de sportivi de pe mapamond în fiecare categorie de greutate. La fiecare categorie sunt luate în calcul rezultatele a circa 500 de judocani din lume.