• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Radu Albot a stabilit și a repetat la Australian Open două performanțe

Radu Albot a stabilit și a repetat la Australian Open două performanțe

There are no translations available.

Tenismanul moldovean Radu Albot a părăsit turneul din seria Grand Slam Australian Open, care se desfășoară la Melbourne, stabilind și repetând două recorduri personale, relatează MOLDPRES.

El s-a calificat în premieră în turul doi la proba simplu. În prima rundă l-a învins pe americanul Michael Mmox, iar în următoarea i-a cedat spaniolului Fernando Verdasco.

La dublu mixt a evoluat împreună cu tunisianul Malek Jaziri, repetând performanța din anul trecut prin promovarea în turul al treilea. După ce au învins perechile Ben McLachlan (jucător neozelandez naturalizat japonez) și germanul Lennard Struff (6-2, 3-6, 7-6), duetul american Steve Johnson-Denis Kudla (1-6, 6-2, 6-4), ieri au cedat în fața lui John Pers (Australia)-Henri Kontinen (Finlanda) în două seturi (6-7, 4-6).

”Radu mulțumește prin intermediul meu tuturor susținătorilor săi din Republica Moldova. A promis că la ediția viitoare se va strădui să aibă o evoluție mai bună decât la actuala, deși să stabilești un record și să-l egalezi pe altul este deja bine”, a declarat astăzi pentru agenție tatăl și managerul jucătorului, Vladimir Albot.

Radu Albot a fost inclus anul trecut în Top-10 al celor mai buni sportivi moldoveni atât de Asociația Presei Sportive din Moldova, cât și de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Asta, în mare măsură, datorită calificării în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, și în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot (29 de ani) este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).