• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Patru judocani moldoveni vor evolua la turneul Grand-Prix de la Tel Aviv

Patru judocani moldoveni vor evolua la turneul Grand-Prix de la Tel Aviv

There are no translations available.

Judocanii moldoveni Nicolae Foca, Vadim Bunescu, ambii la categoria de greutate până la 66 kg, Victor Sterpu și Ion Nacu, ambii la categoria de 73 kg, vor concura la turneul internațional Grand-Prix de la Tel Aviv (Israel), relatează MOLDPRES.

Ei s-au deplasat marți la concurs. Miercuri a fost efectuată tragerea la sorți. Conform antrenorului lotului național Veaceslav Bacal, cel mai puternic adversar în primul meci programat îl va avea Nicolae Foca. ”El se va lupta cu vicecampionul european Matej Poliak din Slovacia. Nicolae Foca revine pe tatami după o pauză de aproximativ trei ani. Ea a fost determinată de accidentările suferite, patru la număr. Cu ceilalți judocani tragerea la sorți a fost mai bună. Așteptăm evoluții meritorii, surprize plăcute”, a declarat pentru agenție tehnicianul.

Ceilalți membri ai lotului național se află în pregătiri pentru a participa la începutul lunii februarie la turneul de Mare Șlem de la Paris. ”Programăm să concurăm la prestigiosul turneu din capitala Franței cu cinci sportivi. Sper ca toți să fie apți de luptă în ajunul deplasării la competiție”, a precizat Veaceslav Bacal.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale: Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la Mondialele de la Paris (1997); Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit: Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma. Mihail Malear a devenit anul trecut campion mondial de veterani.