• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Evoluție excelentă a Anastasiei Nichita în campionatul Indiei

Evoluție excelentă a Anastasiei Nichita în campionatul Indiei

There are no translations available.

Luptătoarea moldoveană de stil liber Anastasia Nichita (57 kg) a obținut a treia victorie consecutivă în Pro Wrestling League (India), concursul pe echipe, pentru clubul ei, Haryana Hammers, transmite MOLDPRES.

După ce în meciul de debut a învins-o cu 9-0 pe vicecampioana Asiei, Sarita de la UP Dangal ea a întrecut-o în partida a doua, în aceeași manieră categorică (12-0) pe Katherina Zhydachivska de la echipa Delhi Sultans, care are cetățenie română. Meciul al treilea contra luptătoarei indiene Pooja Dhanda de la clubul MP Yodha a fost, însă, mult mai dificil. După ce a condus cu 3-0 a fost egalată la scor și a smuls victoria în final cu un rezultat la limită, 8-7.

Haryana Hammers a învins în primul meci cu 5-2, iar în următoarele partide și-a întrecut la limită adversarele cu 4-3, ceea ce semnifică că victoriile Anastasiei Nichita au fost foarte importante pentru a înclina balanța în favoarea clubului. El conduce după trei etape disputate în clasamentul campionatului. Mai multe site-uri din India remarcă elogios evoluția meritorie a Anastasiei Nichita.

Anastasia Nichita este cea mai bună luptătoare moldoveană.  Anul trecut ea a devenit campioană mondială Under-20 şi Under-23, campioană europeană de junioare, vicecampioană europeană Under-23. Potrivit antrenorului ei, Tudor Cârlan, sportiva ar putea să obţină şi un bilet de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia, 2020). "Totul este posibil dacă vom avea susţinerea necesară", a spus tehnicianul.

Performera în vârstă de 19 ani este originară din Tătărești (Strășeni), studentă la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.