• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Universiada naţională se va desfăşura sub egida unei noi structuri

Universiada naţională se va desfăşura sub egida unei noi structuri

There are no translations available.

Universiada naţională, rezervată instituţiilor de învăţământ superior din ţară, se va desfăşura anul curent sub egida unei noi structuri, Federaţia Moldovenească a Sportului Studenţesc şi a Veteranilor Sportului (FMSSVS), transmite MOLDPRES.

Statutul acesteia a fost coordonat la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, iar pe 11 ianuarie curent a fost aprobat la Ministerul Justiţiei. „Ne-am luat rămas bun astfel de la vechea structură, Federaţia Sportului Universitar din Republica Moldova, care se împotmolise în datorii din cauza unei conduceri ineficiente. Important este şi faptul că FMSSVS va începe să acorde o atenţie deosebită şi veteranilor sportului. Am schiţat, în acest context, deja un plan de acţiuni concrete menite să îmbunătăţească situaţia în domeniul respectiv”, a declarat pentru agenţie preşedintele noii structuri, Veaceslav Manolachi, rector al Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

„De asemenea, intenţionăm să reluăm desfăşurarea, într-o nouă formulă, a Universiadei cadrelor didactice de la instituţiile de învăţământ superior. Programăm să revenim la Universiada colegiilor. Pe scurt, front de lucru este”, a adăugat liderul sportului universitar moldovenesc.

Universiada naţională va demara pe 10 februarie cu turneul de fotbal în sală. Competiţia se va desfăşura la sala polivalentă a Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. „Numărul probelor care vor fi incluse în programul competiţional urmează să fie definitivat în timpul apropiat. Deocamdată am primit doar ofertele preventive de la instituţii”, a precizat secretarul general al FMSSVS, Veaceslav Mârzac.

Campionatele universitare din anul trecut s-au desfăşurat la 20 de discipline sportive. Cei mai buni sportivi din acest an la judo, taekwondo, tir cu arcul, atletism, nataţie şi tenis de masă vor reprezenta Republica Moldova la Universiada Mondială.