• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Echipa ULIM a câştigat turneul de futsal din cadrul Universiadei naţionale

Echipa ULIM a câştigat turneul de futsal din cadrul Universiadei naţionale

There are no translations available.

Echipa Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (ULIM) a câştigat ieri, la sala polivalentă a Universităţii de Stat de Educaţiei Fizică şi Sport (USEFS), titlul de campioană a Universiadei instituţiilor de învăţământ superior din ţară la fotbal în sală, relatează MOLDPRES.

Competiţia s-a desfăşurat în premieră sub egida noii structuri responsabilă de sportul universitar – Federaţia Moldovenească a Sportului Studenţesc şi a Veteranilor Sportului.

În meciul final formaţia ULIM a învins cu un scor categoric (8-1) reprezentativa Universităţii Agrare de Stat din Moldova. „Am învins pentru că avem mai multă experienţă competiţională. Noi evoluăm şi în Divizia Naţională şi acest fapt s-a resimţit pozitiv”, a declarat pentru agenţie căpitanul campioanei Valeriu Băieşu.

O contribuţie considerabilă la adjudecarea victoriei şi adus-o şi fostul component al echipei naţionale de fotbal, Valeriu Andronic, antrenorul noii promovate în Divizia Naţională, Codru Lozova. El a evoluat în meciul final într-o postură mai puţin cunoscută de amatorii fotbalului din ţară, portar. A parat câteva şuturi periculoase, iar când a părăsit buturile porţii a marcat un gol şi a servit o pasă de gol.

Ocupanta locului doi, echipa UASM a avut o scuză a înfrângerii suferite. În partida finală nu a jucat portarul de bază, Andrei Popovici, care s-a accidentat în penultimul meci. Acesta, însă, a ţinut să vină şi cu piciorul în gips la meci pentru a-şi susţine colegii.”Regret mult că m-am accidentat, dar este foarte greu să eviţi fazele mai dure din fotbal”, a opinat jucătorul.

Formaţia UASM a beneficiat de o primă (3 mii de lei) de la susţinătorii ei. „Ne-au oferit-o cu generozitate Sindicatul studenţesc al Universităţii. Îi mulţumi mult pentru sprijinul acordat. Locul doi este un rezultat bun. Ne pregătim acum de viitorul turneu. El este rezervat instituţiilor agrare din Europa de Vest şi va avea loc în primăvara curentă în România”, a declarat antrenorul lotului Ion Popovici.

Pe locul trei s-a clasat echipa Universităţii Tehnice din Moldova, care a fost prezentă la competiţie cu două loturi. Cantitatea de data aceasta, însă, nu s-a transformat în calitate. În disputa pentru locul trei „politehnicienii” a învins cu scorul 3-2 selecţionata Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. „A fost un turneu competitiv, interesant”, a subliniat la festivittaea de închidere a competiţiei Secretarul general a FMSSVS, Veaceslav Mârzac.

Competiţia a reunit reprezentative de la 10 instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova. Următoarea probă din programul competiţional, care include 20 de discipline,este voleiul feminin.