• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Cupa Republicii Moldova la joc de dame a reunit 50 de participanţi

Cupa Republicii Moldova la joc de dame a reunit 50 de participanţi

There are no translations available.

Prima etapă a Cupei Republicii Moldova la joc de dame "Iosif Funk",  desfăşurată la Clubul republican de şah şi joc de dame, a reunit 50 de participanţi, relatează MOLDPRES.

Pe primul loc în clasament se situează multipla campioană naţională Elena Scovitina, care totalizează maximum de puncte posibile – 14. Ea este urmată în top de Ala Ţârdea cu 12 puncte acumulate şi Valeriu Polişciuc – 11 puncte.

„Numărul de participanţi sugerează de la sine faptul că turneul se bucură de popularitate. Ne vom strădui să-i imprimăm amploare şi pe viitor. În acest scop, următoarele etape ale competiţiei se vor desfăşura în alte oraşe din ţară. Urmează să precizăm localităţile şi datele desfăşurării competiţiei”, a declarat astăzi pentru agenţie secretarul Federaţie Joc de Dame din Republica Moldova, Greta Sturza.

Ediţia din anul curent este a patra la număr. Turneul este dedicat memoriei Antrenorului emerit Iosif Funk, care a educat o pleiadă de jucători valoroşi cu renume mondial, printre care figurează campionul Uniunii Sovietice Ion Dosca, campion mondial, versiunea universală, Elena Scovitina, multiplă campioană europeană şi mondială.