• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Gala Premiilor Laureus: Novak Djokovic a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului 2018

Gala Premiilor Laureus: Novak Djokovic a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului 2018

There are no translations available.

Liderul tenisului mondial Novak Djokovic a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului 2018, cu ocazia Galei Premiilor Laureus, care a avut loc la Monte Carlo.

Tenismanul sârb a cucerit pentru a patra oară în carieră acest premiu. Djokovic s-a impus în faţa fotbaliştilor Luka Modric, Kylian Mbappe şi a pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton.

"Mereu încerc să găsesc forţe noi pentru a continua să fac performanţă. Vă mulţumesc pentru această minunată seară. Îţi mulţumesc mult, Laureus. Apreciez", a menţionat Djokovic.

La feminin, “Sportiva anului” a fost desemnată gimnasta Simone Biles. Americanca a câştigat anul trecut patru medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică.Biles a intrat pentru a doua oară în cariera sa în posesia premiului Academiei Laureus, trofeu care l-a mai cucerit şi în 2017.

Printre contracandidatele americancei s-a numărat şi tenismena română Simona Halep.

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, actualul lider al clasamentului WTA, a fost recompensată la rândul ei cu premierul rezervat Revelaţiei anului, în timp ce celebrului jucător american de golf Tiger Woods, i-a fost atribuit premiul pentru "Revenirea anului".