• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Radu Albot a câştigat turneul Delray Beach Open

Radu Albot a câştigat turneul Delray Beach Open

There are no translations available.

Tenismanul moldovean Radu Albot a câștigat turneul ATP 250 Delray Beach Open, care s-a desfășurat în statul Florida (SUA), relatează MOLDPRES cu referire la surse din cadrul federaţiei naţionale de profil.

El l-a învins în ultimul act al competiţiei pe britanicul Daniel Evans, numărul 148 ATP, scor 3-6, 6-3, 7-6.  Este de remarcat că, în semifinală, l-a întrecut pe numărul 34 în ierarhia mondială, americanul Mackenzie McDonald în trei seturi (3-6, 6-0,6-0). ”Este o mare reușită. Nu am jucat niciodată în finala unui turneu ATP Tours”, a declarat jucătorul moldovean pe site-ul Asociaţiei Jucătorilor de Tenis Profesionişti (ATP).

În proba de dublu a turneului, Radu Albot în pereche cu japonezul Yoshihito Nishioka a promovat în semifinală, unde au cedat în fața duetului britanic Ken și Neal Skupski, capi de serie nr. 2, cu scorul 4-6 2-6.

Radu Albot a fost inclus anul trecut în Top-10 al celor mai buni sportivi moldoveni atât de Asociația Presei Sportive din Moldova, cât și de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Asta, în mare măsură, datorită calificării în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, și în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot (29 de ani) este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia). El a avansat în topul mondial după această victorie, în premieră, pe locul 52.