• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Denis Vieru va urma un curs de recuperare după turneul de la Dusseldorf

Denis Vieru va urma un curs de recuperare după turneul de la Dusseldorf

There are no translations available.

Cel mai bun judocan moldovean al momentului, Denis Vieru va urma un curs de tratament şi recuperare după turneul Grand Prix de la Dusseldorf (Germania), unde a ocupat locul cinci.

„M-am accidentat  la mâînă în meciul pentru locul trei. Asta a şi fost cauza înfrângerii suferită. Voi urma un tratament. Medicii încă nu au pronunţat diagnosticul, dar probabil vreo câteva săptămâni am să mă antrenez în regim lejer”, a declarat performerul pentru mass-media.

El a sosit ieri de la Dusseldorf în timp ce colegii de echipă Victor Sterpu, Dorin Goţonoagă, Nicon Zaboroşciuc şi antrenorul lotului naţional Veaceslav Bacal au rămas în cantonament în Germania.

Denis Vieru a primit 360 de puncte pentru evoluţia sa la turneu şi ocupă în prezent locul nouă în clasamentul mondial al categoriei sale (66 kg). „Este o poziţie bună. Sper să o îmbunătăţesc la viitoarele turnee şi să mă calific la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a mai adaugat judocanul. La Olimpiadă sunt admişi primii 32 de judocani în fiecare categorie de greutate.

Denis Vieru (22 de ani) este student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, medaliat cu bronz la Europenele de juniori (Oberwart, 2015), câștigător al etapelor Cupei Europei de la Deva, Paks, Leibnitz, campion european Under-23 (Tel Aviv, 2016), premiant la turneele Grand Prix din 2018 de la Budapesta și Antalya, iar anul curent a câştigat în premieră în istoria sportului moldovenesc turneul Grand Prix de la Paris.