• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Cinci premianţi la Europene şi Mondiale vor participa la Campionatul European U-23

Cinci premianţi la Europene şi Mondiale vor participa la Campionatul European U-23

There are no translations available.

Cinci premianţi la Campionatele Europene şi Mondiale de juniori şi tineret vor participa săptămâna curentă la Campionatul European Under-23 de lupte libere de la Novi Sad (Serbia), relatează MOLDPRES.

Aceştia-s următorii sportivi: Vitalie Bunici, vicecampion european Under-23 anul trecut, Maxim Saculţan, medaliat cu bronz la Mondialele U-23 din 2018, Vasile Diacon, posesor al medaliei de bronz la Mondialele Under-20, Andrian Grosul, vicecampion european U-20 şi Shamshan Jabrailov, ocupant al locului trei la Mondialele Under-23.

„Toţi au şanse să devină din nou premianţi, dar nu doresc să fac nici un pronostic. În lupte totul se decide pe salteaua de concurs. Discutăm la temă după revenirea de la campionat”, a declarat ieri antrenorul lotului moldovean, Ion Vremere în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Centrul de pregătire a loturilor naţionale în ajunul plecării la Novi Sad.

La Europene au intrat deja în concurs luptătorii de stil greco-roman. Artium Deleanu (55 kg) a devenit medaliat cu bronz. Astăzi vor lupta pentru medalii Valentin Petic (67 kg) şi Valeriu Toderean (72 kg).

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, campion al Uniunii Sovietice şi al Spartachiadei popoarelor din URSS. Cel mai performant luptător autohton de lupte greco-romane este Serghei Mureico, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta.