• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Echipa USM a devenit campioană națională universitară la șah

Echipa USM a devenit campioană națională universitară la șah

There are no translations available.

Selecționata Universității de Stat din Moldova (USM) a cucerit ieri, la Clubul republican de șah și joc de dame, titlul de campioană națională universitară la șah, ediția 2019, turneu organizat de Federația Moldovenească a Sportului Studențesc și a Veteranilor Sportului, relatează MOLDPRES.

Ea s-a învrednicit de primul loc cu două etape înainte de încheierea turneului. Asta pentru că i-a avut în componență pe maestrul internațional Nichita Morozov, premiant al europenelor de juniori, Andrei Macovei, campion național en-titre, Cristi Nicora, candidat de maeștri ai sportului și Maria Gobjilă, sportivă de prima categorie. ”Era și de așteptat acest succes. Ni ne-am pregătit serios de acest turneu, chiar dacă am avut un lot mai puternic comparativ cu restul selecționatelor”, a declarat pentru agenție responsabilul de echipa USM, maestrul internațional Victor Romcovici.

Reprezentativa USM  a acumulat 26 de puncte. Pe locul doi s-a situat selecționata Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, care a totalizat 19 puncte, iar pe trei - formația Academiei de Studii Economice din Moldova (16 puncte).

La turneu au participat echipe de șa opt instituții de învățământ superior din țară.

Șahul a fost a treia probă din programul Universiadei. La prima – fotbalul în sală – campioană a devenit selecționata Universității Libere Internaționale din Moldova. La a doua – voleiul feminin – formația USM. În programul competițional figurează 19 discipline sportive. Următoarea probă, baschetul feminin este programat pentru săptămâna viitoare.