• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Anastasia Nichita a cucerit titlul de campioană europeană U-23

Anastasia Nichita a cucerit titlul de campioană europeană U-23

There are no translations available.

Luptătoarea moldoveană de stil liber Anastasia Nichita (59 kg) a devenit, la Novi Sad (Serbia), campioană europeană Under-23, relatează MOLDPRES.

Ea și-a adjudecat titlul într-o manieră categorică. Victorie înainte de expirarea timpului regulamentar în primul meci disputat cu Ana Fabian (Serbia), victorie prin superioritate evidentă (10-0) în partida desfășurată în compania Zelfirei Sadraddinova (Federația Rusă) și victorie clară înainte de gongul final în finala în care a avut-o parteneră de întrecere pe Anhelina Lysak (Ucraina).

Victoriile clare repurtate ar putea însă crea o impresie neadecvată despre valoarea, potențialul adversarelor. De exemplu, în meciul final prima repriză s-a încheiat nedecis (0-0). În runda a doua Anastasia Nichita a condus cu 2-1, apoi 3-2, 7-2 și apoi i-a fixat omoplații  rivalei de salteaua de concurs, obținând victoria în limbajul luptelor prin ”tuș”.

De-a mirării într-un fel, dar tribunele sălii de concurs au fost semigoale. Asta chiar dacă Novi Sad este un oraș unde mereu se desfășoară turnee de lupte libere de anvergură.

”Obiectivul nostru principal rămâne să fie calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020)”, a declarat pentru agenție la campionatul național din anul curent Tudor Cârlan, antrenorul Anastasiei Nichita.

Anastasia Nichita este cea mai bună luptătoare moldoveană. Anul trecut ea a devenit campioană mondială Under-20 şi Under-23, campioană europeană de junioare, vicecampioană europeană Under-23. Performera în vârstă de 20 ani este originară din Tătărești (Strășeni), studentă la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

Ea a fost unica reprezentantă a țării la Europenele de la Novi Sad. La acest turneu au mai concurat patru luptători de stil greco-roman. Artium Deleanu (55 kg) a obținut medalia de bronz. În concursul masculin de lupte libere, care a demarat astăzi, Republica Moldova este prezentă cu sportivi în toate categoriile de greutate.