• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Echipa PGU-Kartina Tiraspol a câştigat memorialul de handbal „Anatolii Pervanciuc”

Echipa PGU-Kartina Tiraspol a câştigat memorialul de handbal „Anatolii Pervanciuc”

There are no translations available.

Formaţia de handbal masculin PGU-Kartina Tiraspol a devenit câştigătoarea memorialului „Anatolii Pervanciuc”, desfăşurat la complexul de sporturi Alexia din capitală, relatează MOLDPRES.

Ea a învins în toate cele trei partide disputate: 42-32 cu Olimpus-USEFS Chişinău, 39-37 cu echipa din Odesa şi 41-24 cu lotul oraşului Iujnâi, ambele din Ucraina.  Pe locul doi s-a situat echipa din Odesa, iar pe trei – Olimpus-85 USEFS. ”Nu este uşor să organizezi asemenea turnee. Mai ales, în prezent când handbalul moldovenesc este în derivă, nu înregistrează performanţe pe arena internaţională. Noi ne străduim prin desfăşurarea acestui turneu să-i dăm un imbold, să-l menţinem pe linia de plutire şi să păstrăm amintirea despre un om care a făcut mult pentru dezvoltarea acestui joc în ţară, Anatolii Pervanciuc”, a declarat la finele competiţiei pentru agenţie arbitrul-şef al turneului, Leonid Gordievschi.

Cel mai bun portar a fost desemnat Ivan Saharnean de la echipa din oraşul Iujnâi. Cel mai bun golgheter al turneului a devenit Alexandru Pervanciuc (Olimpus-85 USEFS), care a marcat 34 de goluri. Cel mai bun jucător a fost declarat Viktor Sidorenko (Odesa).

Memorialul s-a desfăşurat a patra oară. Câștigătoarea primei ediții este formaţia Ştiinţa Bacău (România). La ediţia a doua a învins echipa Olimpus-85 USEFS Chişinău, iar la a treia pe primul loc s-a clasat Portovik Iujnâi.

Anatolii Pervanciuc este Antrenor emerit, fondator al clubului Olimpia-85 USEFS. El a dirijat în perioada sovietică lucrările de amenajare a mai multor terenuri de handbal în capitală. Complexul modern de sporturi Alexia este de asemenea rodul activității sale. S-a stins din viață în urmă cu patru ani. Numele său este purtat de Academia sportului, care activează la acest complex.