• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Radu Albot a câștigat un set la legendarul Roger Federer

Radu Albot a câștigat un set la legendarul Roger Federer

There are no translations available.

Tenismanul moldovean Radu Albot a câștigat astăzi primul set cu scorul 6-4 al meciului disputat la turneul ATP de la Miami (SUA) cu celebrul Roger Federer (Elveția), fiind pe punctul de a produce în continuare o surpriză de proporții, relatează MOLDPRES.

El a condus cu 2-0, 3-1 la startul partidei și a încheiat victorios cu 6-4, surprinzător pentru mulți experți și spectatori prezenți în tribune. În setul al doilea a fost consemnat un echilibru de forțe până spre final. La scorul 5-5, Roger Federer a forțat, a fost în continuare mai precis și a învins cu 7-5.

Radu Albot a fost condus în setul al treilea cu 1-0, apoi cu 2-1, 3-2, 4-3. La acest scor, Roger Federer a reușit break-ul și s-a distanțat la 5-3, după care a realizat al 14-lea său as în acest meci, învingând cu 6-3 și scorul general 2-1.

Partida a durat 2 ore și 9 minute. A fost prima jucată de Radu Albot cu Roger Federer.

Jucătorul moldovean a fost admis la turneu în faza calificărilor, unde l-a învins mai întâi pe Gianluigi Quinti (Italia, 7-6, 6-0), numărul 23 mondial, apoi pe Mitchell Krueger (SUA, 6-3, 7-5), iar apoi l-a întrecut pe tabloul principal al turneului pe Mattew Ebden (Anglia, 6-0, 3-2, abandon).

Radu Albot a urcat anul curent, în premieră, pe locul 46 în clasamentul ATP.

Roger Federer a câştigat în cariera sa cele mai multe turnee din seria ATP – 100 la individual şi 8 la dublu. La Miami Open, el a triumfat de două ori, în 2006 şi 2017.

Radu Albot a câștigat în cariera sa un singur turneu ATP, Delray Beach (SUA, anul curent). Într-un interviu acordat agenţiei, el a declarat că obiectivul său este să încheie anul 2019 în primii 50 jucători din lume.