• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Echipa USEFS a câștigat Universiada națională la trântă

Echipa USEFS a câștigat Universiada națională la trântă

There are no translations available.

Selecționata Universității de Stat de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) a câștigat turneul pe echipe la trântă din cadrul Universiadei naționale, relatează MOLDPRES.

Ea și-a asigurat primul loc după ce șase dintre membrii ei au învins în categoriile lor de greutate. Aceștia-a Ion Caraman (60 kg), Ivan Zamfirov (65 kg), Roman Dușcov (70 kg), Artiom Postică (75 kg), Pavel Untilă (85 kg) și Tudor Railean (90 kg).

”Formația USEFS a devenit campioană chiar dacă un grup  de sportivi nu au participat la turneu. Am în vedere componenții loturilor naționale la greco-romane, libere și judo, care urmează să evolueze la Campionatul European, ce va demara la începutul săptămânii la București și, respectiv, turneul Grand Prix de la Antalya (Turcia), programat pentru 5-7 aprilie”, a declarat pentru agenție arbitrul-șef al concursului, Sergiu Busuioc.

Pe locul doi s-a situat selecționata Academiei de Studii Economice din Moldova, iar pe poziția a treia s-a clasat lotul Academiei Ministerului Afacerilor Interne.

La individual campioni au mai devenit Vadim Bobeică (55 kg, Universitatea Tehnică din Moldova), Gheorghe Robu (80 kg, Universitatea de Stat din Moldova) și Liviu Maluda (plus 90 kg, Academia MAI).

Trânta a fost a șasea probă din cadrul programului competițional al Universiadei instituțiilor de învățământ superior din țară. Până în prezent s-au desfășurat concursuri la volei feminin, șah, baschet feminin, tenis de masă masculin și feminin. În calendarul competițional figurează turnee la 20 de discipline sportive.