• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Denis Vieru a câștigat turneul de judo Grand Prix din Antalya

Denis Vieru a câștigat turneul de judo Grand Prix din Antalya

There are no translations available.

Judocanul moldovean Denis Vieru (66 kg) a câștigat ieri turneul internațional Grand Prix de la Antalya (Turcia), transmite MOLDPRES.

El a repurtat, până în finală, victorii prin ippon, înainte de expirarea timpului regulamentar, în meciurile disputate cu Petar Zadro (Bosnia-Herțegovina), Matej Poliak (Slovacia), Vano Makhatadze (Georgia) și Kherlen Ganbold (Mongolia). În ultima partidă a avut, însă, nevoie de mai mult timp (6 minute și 59 de secunde) pentru a-l învinge pe Mihail Puliaev (Rusia) în vârstă de 32 de ani, triplu vicecampion mondial.

”În acest ultim meci, a dat dovadă de mare caracter. Și asta mi-a plăcut cel mai mult, mă face să privesc cu mai mult optimism la viitoarele turnee. M-am bucurat mult și că m-a telefonat la Chișinău, la puțin timp după încheierea turneului. M-a întrebat dacă sunt satisfăcut de tehnica demonstrată. I-am răspuns că în proporție de 60 la sută și că mai avem mult de lucru la detalii, mărunțișuri. Doar cunoașteți fraza ”Diavolul se ascunde în detalii”. Oricum, deocamdată, este bine”, astfel a comentat pentru agenție victoria elevului său, antrenorul Veaceslav Bacal.

Imediat după festivitatea de premiere, Denis Vieru a plecat în Germania pentru a evolua în Bundesliga.

Liderii categoriei de greutate până la 81 de kilograme, Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc, nu participă la turneu, deoarece sunt accidentați.

Denis Vieru (22 de ani) este student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, medaliat cu bronz la Europenele de juniori (Oberwart, 2015), câștigător al etapelor Cupei Europei de la Deva, Paks, Leibnitz, campion european Under-23 (Tel Aviv, 2016), premiant la turneele Grand Prix din 2018 de la Budapesta și Antalya, iar anul curent a câştigat în premieră în istoria sportului moldovenesc turneul Grand Slam de la Paris.

El se situează în prezent pe locul 4 în clasamentul olimpic. Primii 32 judocani situați în acest top obțin dreptul să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo-2020.