• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Trei judocani moldoveni au cucerit medalii la etapa Cupei Europei de cadeţi

Trei judocani moldoveni au cucerit medalii la etapa Cupei Europei de cadeţi

There are no translations available.

Judocanii moldoveni Alin Bagrin, Cătălin Ermurachi şi Oxana Diacenco au devenit premianţi la etapa Cupei Europei, care s-a desfăşurat în week-end la Cluj-Napoca (România), relatează MOLDPRES.

Alin Bagrin a urcat pe treapta doua a podiumului de premiere la categoria de greutate supergrea. El i-a cedat în finală doar francezului Mathias Anglonin. Cătălin Ermurachi (categoria semigrea) s-a clasat pe locul trei. Ambii sunt elevii antrenorului Igor Neagu, care activează la Şcoala specializată “Oleg Creţul” din capitală. ”Bravo! Sunt mândru de ei. Sper mult că se vor afirma şi la alte turnee internaţionale”, a declarat tehnicianul pe o reţea de socializare.

Oxana Diacenco a ocupat locul doi în concursul categoriei de greutate plus 70 de kilograme, fiind învinsă în finală de Hilal Ozturk (Turcia). Ea este elevă la Liceul municipal sportiv din capitală, fiind pregătită de antrenorul Ion Cujbă. Acesta a ţinut să fie alături de ea la turneul de la Cluj-Napoca în defavoarea unei competiţii internaţionale de la Noua Suliţă (Ucraina) la care participă tradiţional cu discipolii săi în fiecare an.

Radu Izvoreanu (66 kg) şi Dan Stănilă (73 kg) s-au situat pe locul 5, respectiv, 7.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale: Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la Mondialele de la Paris (1997); Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit: Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma. Mihail Malear a devenit anul trecut campion mondial de veterani.