• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Denis Vieru, primul şi la turneul Grand Slam de la Baku

Denis Vieru, primul şi la turneul Grand Slam de la Baku

There are no translations available.

Judocanul moldovean Denis Vieru (66 kg) a câștigatîn week end turneul Grand Slam de la Baku (Azerbaidjan), transmite MOLDPRES.

În calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere el i-a învins, în ordine, pe Tumuruk Davaadorj (Mongolia), câștigător a două turnee Grand Slam, Sungat Zhubatkan (Kazahstan), campionul Asiei (cadeți, 2015), Georghii Zantaraia (Ucraina), premiant la Mondiale, Mukhriddin Tilovov (Uzbekistan), medaliat la campionatul Asiei și Nijat Shikhalizada (Azerbaidjan), premiant la turneele Grand Slam de la Paris și Abu Dhabi.

Meciul final disputat a fost cel mai scurt. A durat doar un minut și 42 de secunde după o aruncare excelent executată de judocanul moldovean. ”A fost o fază interesantă. L-am prins pe rival la mișcare”, a remarcat Denis Vieru la postul internațional de televiziune Euronews. ”Până la acest meci el i-a cedat de două ori lui Nijat Shikhalizada. Revanșa luată a fost spectaculoasă”, a subliniat pentru agenție antrenorul performerului, Veaceslav Bacal, care a urmărit meciul la Chișinău. ”Denis Vieru face istorie în judoul moldovenesc”, a declarat președintele federației naționale de profil, Andrei Golban.

Denis Vieru (23 de ani) este student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, medaliat cu bronz la Europenele de juniori (Oberwart, 2015), câștigător al etapelor Cupei Europei de la Deva, Paks, Leibnitz, campion european Under-23 (Tel Aviv, 2016), premiant la turneele Grand Prix din 2018 de la Budapesta și Antalya, iar anul curent a câştigat în premieră în istoria sportului moldovenesc turneul Grand Slam de la Paris și Grand Prix de la Antalya.